18.11.06

Autonòmiques 2006: com ho viuen els partits molinencs?

Ningú no hauria de fer cap anàlisi electoral de les darreres eleccions en clau municipal, però la temptació és prou gran. Si cada partit pogués escollir el resultat que més li convingués els socialistes triarien les generals, els convergents les autonòmiques i iniciativa les municipals. Però, quines triarien els republicans?

Davant de les darreres eleccions els convergents estaven eufòrics (tot i que els hi va durar literalment dos dies!): van guanyar a la Vila després de diverses victòries consecutives del PSC. A més, durant la jornada electoral fins i tot algun dels apoderats habituals (no tots) es van deixar caure pels col·legis, especialment per l’Alfons XIII.

Als socialistes se’ls hi han baixat els fums. Després de baixar gairebé 4 punts percentuals i perdre les eleccions a Molins de Rei es troben preocupats per si ha començat un nou cicle electoral a la Vila. El que està clar és que com no se centrin ho porten bastant malament. Això sí: cal reconèixer que varen aconseguir mobilitzar els seus militants i simpatitzants doncs fou l’únic partit que va tenir interventors i apoderats a totes les meses electorals. A més, tota la cort socialista va acompanyar a votar a la Consellera Figueras. Bé tots, excepte el Primer Secretari, Miquel Zaragoza, que no hi va anar (ja investigarem el perquè).

Els republicans encara arrosseguen el tall de digestió pels seus mals resultats. Si la votació de l’Estatut fou per ells un cop dur (recordem que a Molins de Rei el SÍ va treure millor percentatge que a la resta de Catalunya), les autonòmiques han tornat a colpejar la formació liderada per Puntas (i per Montserrat). Tal com va manifestar el seu alcaldable la nit electoral, Molins té molt votant convergent i com tothom esperava, part d’aquest vot ha anat a parar a Iniciativa. A aquest fet cal sumar la pobra campanya que ERC ha fet a la Vila i la seva habitual incapacitat per a tenir apoderats a tots els col·legis electorals.

Els d’Iniciativa són els únics que poden estar contents ja que pugen en vots i en percentatge quedant tan sols a 300 vots dels republicans. Cal destacar l’increment de vots al districte tercer, tradicional feu de CiU i ERC. Aquest fet ha provocat que certs sectors d’Iniciativa hagin recuperat la calma per afrontar les eleccions municipals. Els d’Arcas i Carrasco han treballat com mai aquesta campanya i el dia de les eleccions els varem poder veure als col·legis tot i que no amb el desplegament de les municipals.

A Tomàquet Moliner estareu informats de tots els moviments que es produeixin en relació a les eleccions municipals.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

La meva foto
Nom:
Ubicació: Molins de Rei, Catalunya